Πυθέας Αλιευτική


Σταθερή αξία από το 1970.

Ποιότητα από πρώτο χέρι.


50


χρόνια εμπειρίας

Η Πυθέας Αλιεύματα δραστηριοποιείται στο χώρο της παρασκευής, επεξεργασίας και εμπορίας αλιευμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Πυθέας Αλιεύματα δραστηριοποιείται στο χώρο της παρασκευής, επεξεργασίας και εμπορίας αλιευμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Αθήνα, μέσα στις εγκαταστάσεις των «Ψυγείων Ευρώπης», ενώ παράλληλα διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής και επεξεργασίας λευκού ταραμά υψηλής ποιότητας, παραγωγή καπνιστών αλιευμάτων και γραμμή επεξεργασίας αλίπαστων ψαριών στην Εύβοια. Τα προϊόντα της εταιρείας, αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής και της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής (υγράλατος βακαλάος, ταραμάς, καπνιστά αλιεύματα) και εξάγονται σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ωκεανίας.

Θεμελιώδης ιδρυτικός σκοπός της Πυθέας Αλιεύματα, που την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό της είναι η διαχρονική πρωτοπορία στον κλάδο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς επένδυσης σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό & την εφαρμογή των βέλτιστων διαδικασιών ελέγχου ποιότητας από έμπειρο & καταρτισμένο προσωπικό μηχανικών & χημικών τροφίμων, βάσει των αυστηρότερων διεθνών προτύπων ασφάλειας & υγιεινής και της επικέντρωσης αποκλειστικά σε πολύ υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Η εταιρεία ανήκει στην οικογένεια Λυμπερόπουλου, καθώς και σε δύο ισλανδικούς ομίλους στο χώρο της αλίευσης και παραγωγής αλιευμάτων, την εταιρεία Visir και Thorbjorn.

Η Οικογένεια Λυμπερόπουλου, επί σχεδόν 50 συναπτά έτη, ασχολείται επαγγελματικά με την εισαγωγή, επεξεργασία και εμπορία ποιοτικών αλιευμάτων από την Ισλανδία και τη Νορβηγία. Ο παππούς της οικογένειας, Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 ένα μακρινό ταξίδι για την Ισλανδία και τη Νορβηγία όπου γνώρισε πολλούς παραγωγούς και εμπόρους του παστού βακαλάου και του ταραμά. Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει την στενή συνεργασία με Ισλανδούς παραγωγούς, με στόχο να μεγαλώσει την παρουσία των αλιευμάτων τους στην Ελληνική αγορά.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της Πυθέας. Η εταιρεία απασχολεί 15 άτομα προσωπικό. Είναι άρτια εκπαιδευμένο και εργάζεται εντατικά με γνώμονα την εφαρμογή & τήρηση των αυστηρότερων προτύπων ελέγχου ποιότητας για τα προϊόντα που καταλήγουν στο τραπέζι μας.

Διαχείριση Ποιότητας

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και επικεντρώνεται όχι μόνον στην τήρηση των διαδικασιών ελέγχου αλλά και στη διαρκή αναβάθμισή τους.